Barngymnastik och Gymnastikskola information

Barngymnastik och gymnastikskola… För alla barn som gillar att springa, klättra, hoppa  och leka så finns det nu möjlighet att träna gymnastik i Mölndal!

I vår barngymnastik och gymnastikskola fokuserar vi på grundmotoriska rörelseformer som att springa, rulla, hoppa, klättra/hänga, stödja, balansera och kasta/fånga. På så vis stimuleras barnens motoriska och fysiska utveckling på ett positivt sätt. Det ger också en god grund för framtida idrottande och inför ett eventuellt val av idrottsgren. Träningen sker med mycket lek och med det viktigaste målet att barnen skall ha roligt!

Vi har gymnastik för barn i åldrarna 3-7 år. För de yngre barnen har vi ett upplägg som vi kallar Barngymnastik, medan vi från 5 års ålder tränar mera strukturerat i vår Gymnastikskola. Gymnastik även för äldre grupper kan bli aktuellt beroende på hall och ledartillgång.

Anmälan och platsbesked: Anmälan sker via hemsida. Preliminärt platsbesked och träningstider meddelas som regel i augusti för höstterminen, och i december för vårterminen. Är man redan sedan tidigare med i en grupp behöver man inte återanmäla sig, utan man följer med automatiskt. Det är därför viktigt att man meddelar så snart som möjligt om man inte vill behålla sin plats, eller önskar byta tid/grupp!

Kommunikation: Vi kommunicerar för det mesta via email, eller direkt på träningen. En till två veckor före terminsstart skickas mera detaljerad information om träningen, ledare och utrustning ut till alla deltagare. Även faktura skickas via email.

Utrustning: Gymnastik tränas bäst barfota eller om man vill ha något på fötterna i sockeplast (äkta). Köp inga yviga klänningar då det gör träningen svårare för barnen, men gärna gymnastikdräkt. T-shirt/linne och shorts går också bra. Vattenflaska.

En termin: med Mölndal GIFs barngymnastik eller gymnastikskola omfattar som regel 13 träningar och varje träning är en timma.

Träningsschema/grupperhttp://molndalgif.se/